S這dycze i s這nycze

Wpisy

  • pi徠ek, 05 pa寮ziernika 2012
    • 好iadaniowa sa豉tka z serkiem wiejskim

      Sk豉dniki

      • 2 jajka ugotowane na twardo
      • 5 plasterk闚 szynki drobiowej
      • 1 serek wiejski
      • 1/4 papryki czerwonej
      • 1/4 papryki 鄴速ej
      • 1/4 papryki zielonej
      • s鏊
      • pieprz

      Spos鏏 przyrz康zenia

      Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy z 逝pek.

      Papryk, szynk i jajka kroimy w kosteczk.

      Do miski wsypujemy pokrojone sk豉dniki, wszystko zalewamy serkiem wiejskim, dok豉dnie mieszamy.

      Przyprawiamy do smaku pieprzem i sol.

      Podajemy na li軼iu sa豉ty.

      Smacznego

      Szczeg馧y wpisu

      Tagi:
      Autor(ka):
      kachna1348
      Czas publikacji:
      pi徠ek, 05 pa寮ziernika 2012 08:32
  • wtorek, 02 pa寮ziernika 2012
    • Potrawka z kurczaka i warzyw

      Sk豉dniki

      • skladniki na 4 duze porcje
      • 750 gram filetow z kurczaka( udka i piers) pokrojone w paski
      • 1 cebula w plasterkach
      • 4-5 kabaczkow pokrojonych w laseczki
      • 2 marchewki tak samo
      • 2 papryki czerwone tak samo
      • 2 papryki zielone tak samo
      • 3/4 filizanki tartej goudy
      • 3/4 fil. tartej mozarelli
      • 2 lyzki swiezej lub suchej miety
      • 1/2 fil. oliwy z oliwek
      • sol
      • pieprz
      • 1 kosta warzywnego knoru rozpuszczona w ok. 200 gram goracej wody
      • na krem:
      • 2 jajka
      • 200 gram smietany kremowki
      • 1 duza lyzka musztardy

      Spos鏏 przyrz康zenia

      Potrzebyjemy 2 patelnie teflonowe.

      Na jednej patelni na odrobinie oliwy dusimy filety az sie zrumienia i podlewamy kostka knorra.

      Dusiumy ok.

      15 min.

      W drugiej patelni dusimy w odrobinie oliwy nasze warzywa az sie zeszkla po czym dodajemy sosu z kurczaka z 1 patelni.

      I miete i dusimy ok.

      10 min.

      Robimy krem, W zaroodpornej brytwance ukladamy najpierw kurczaka, nastepnie warzywa, posypujemy czescia serow, polewamy kremem i posypujemy pozostala iloscia serow.

      Przykrywamy folia aluminiowa i naklowamy widelcem aby byl dostep powietrza.

      Pieczamy tak ok.

      20 min.

      W sredno goracym piekarniku po czym zdejmujemy folie i pieczemy jeszcze ok.

      15 mim do zrumienienia.

      ILOSC KREMU MOZNA ZWIEKSZYC W ZALEZNOSCI OD OCHOTY

      Szczeg馧y wpisu

      Tagi:
      Autor(ka):
      kachna1348
      Czas publikacji:
      wtorek, 02 pa寮ziernika 2012 13:47
  • czwartek, 27 wrze郾ia 2012
    • Indyk w sosie sojowym i imbirze

      Sk豉dniki

      • p馧 piersi indyka
      • 3 造磬i sosu sojowego
      • 造瞠czka mielonego imbiru
      • p馧 szklanki czerwonego wytrawnego wina
      • 造磬a miodu
      • 造磬a m彗i ziemniaczanej
      • 4 z瑿y czosnku
      • cebula
      • olej

      Spos鏏 przyrz康zenia

      Cebul i czosnek obra i drobno pokroi.

      W這篡 do rondla doda sos sojowy, m彗 ziemniaczan, imbir, mi鏚 i wla wino.

      Ci庵le mieszaj帷 a rozpu軼i si mi鏚.

      Pier pokroi w kostk wielko軼i (2 cm x 2 cm).

      Zala przygotowan marynat i w這篡 do lod闚ki na 1 godzin.

      Wyj望 z lod闚ki i obsma篡 na rozgrzanym oleju.

      Doda pozosta陰 marynat i dusi pod przykryciem oko這 30 minut.

      Mi瘰o mo積a podawa ciep貫 albo na zimno

      Szczeg馧y wpisu

      Tagi:
      Autor(ka):
      kachna1348
      Czas publikacji:
      czwartek, 27 wrze郾ia 2012 13:47
  • poniedzia貫k, 24 wrze郾ia 2012
    • Kapusta z jab趾ami

      Sk豉dniki

      • g堯wka czerwonej kapusty
      • jab趾a
      • ocet
      • 50 g mas豉
      • cukier
      • s鏊
      • pieprz

      Spos鏏 przyrz康zenia

      5 jab貫k obieramy usuwaj帷 pestki i gniazda nasienne kroj帷 w cienkie plastry.

      Kapust czerwon kroimy w 獞iartki usuwaj帷 g陰b.

      Nast瘼nie kroimy w drobne kawa趾i.

      W naczyniu do zapiekania roztapiamy mas這 uk豉damy kawa趾i kapusty, podgrzewamy 5 minut dodajemy jab趾a podgrzewaj帷 kolejne 5 minut dodajemy 100 ml octu, 造瞠czk cukru i 300 ml wody, solimy pieprzymy przykrywaj帷 foli aluminiow.

      Wk豉damy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni piek帷 p馧 godziny.

      Po wyj璚iu z piekarnika mieszamy wstawiaj帷 do piekarnika na kolejne p馧 godziny

      Szczeg馧y wpisu

      Tagi:
      Autor(ka):
      kachna1348
      Czas publikacji:
      poniedzia貫k, 24 wrze郾ia 2012 12:04
  • sobota, 22 wrze郾ia 2012
    • Egzotyczny grey

      Sk豉dniki

      • 40 ml grey goose le citron
      • 20 ml martini bianco
      • 20 ml soku cytrynowego
      • 5 ml grenadine

      Spos鏏 przyrz康zenia

      Wymieszaj w shakerze Grey Goose Le Citron i Martini Blanco z sokiem cytrynowym i kruszonym lodem.

      Przelej do kieliszka koktajlowego i dodaj kilka kropel grenadine

      Szczeg馧y wpisu

      Tagi:
      Autor(ka):
      kachna1348
      Czas publikacji:
      sobota, 22 wrze郾ia 2012 10:45
  • pi徠ek, 21 wrze郾ia 2012
    • Ciasto pychotka:)

      Sk豉dniki

      • 2 du瞠 paczki krakers闚 (solone) po 180g
      • 1 gotowa masa karpatkowa
      • 0
      • 5 l mleka (do masy)
      • 300g kr闚ek
      • 4 造zki mleka do kr闚ek
      • 400ml 鄉ietanki 30 %
      • 4 造磬i cukru pudru
      • 2 opakowania "鄉ietan fixu"
      • 1 造zka cukru waniliowego

      Spos鏏 przyrz康zenia

      Masa karpatkowa : przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, mleko mixujemy z proszkiem do zg瘰tnienia masy.

      Masa kr闚kowa: kr闚ki rozpuszczamy na patelni z 4 造zkami mleka.

      Bita 鄉ietana: 妃ietan ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru, 鄉ietan fixu i cukru waniliowego.

      Na blach uk豉damy warstw krakers闚, przykrywamy mas karpatkow, nast瘼nie uk豉damy drug warstw krakers闚, polewamy mas kr闚kow, ponownie przykrywamy krakersami, a na sam g鏎 dajemy bit 鄉ietan.

      Wk豉damy do lod闚ki na ok p馧 dnia aby krakersy zmi瘯造 i mo積a zajada .

      .

      .

      .

      Pychotka! polecam ! :)

      Szczeg馧y wpisu

      Tagi:
      Autor(ka):
      kachna1348
      Czas publikacji:
      pi徠ek, 21 wrze郾ia 2012 13:59
  • 鈔oda, 19 wrze郾ia 2012
    • Sa豉tka 郵edziowa z papryk

      Sk豉dniki

      • 8 solonych 郵edzi (matias闚)
      • 2 szklanki mleka
      • 1 czerwona papryka
      • 1 czerwona cebula
      • 4 og鏎ki konserwowe
      • sos:
      • 2 造磬i majonezu
      • 1 造磬a 鄉ietany
      • 1 造磬a musztardy
      • pieprz

      Spos鏏 przyrz康zenia

      奸edzie zamaczamy w wodzie na ok godzin.

      Ods帷zamy, nast瘼nie zalewamy mlekiem, wk豉damy do lod闚ki na ok godzin.

      W tym czasie kroimy cebulk, papryk, og鏎ki w drobn kostk.

      Wrzucamy do miseczki.

      Wyjmujemy 郵edzie, dok豉dnie p逝kamy, kroimy w kostk, dorzucamy do miseczki.

      Sos: Mieszamy majonez, 鄉ietan, musztard, przyprawiamy pieprzem, mieszamy z sa豉tk.

      Smacznego!!!

      Szczeg馧y wpisu

      Tagi:
      Autor(ka):
      kachna1348
      Czas publikacji:
      鈔oda, 19 wrze郾ia 2012 08:57
  • wtorek, 18 wrze郾ia 2012
    • Buraczki z cebulk

      Sk豉dniki

      • 4 buraki
      • 1 cebula wi瘯sza
      • cytryna
      • s鏊
      • cukier
      • pieprz mielony

      Spos鏏 przyrz康zenia

      Buraki gotuj tak by by造 mi瘯kie, studz je i obieram.

      Obrane buraki ucieram na tarce jarzynowej o grubych oczkach, ucieram te cebul na tarce tylko o mniejszych oczkach.

      Razem wszystko mieszam doprawiam cukrem, sol, sokiem z cytryny i zmielonym pieprzem

      Szczeg馧y wpisu

      Tagi:
      Autor(ka):
      kachna1348
      Czas publikacji:
      wtorek, 18 wrze郾ia 2012 17:59
  • pi徠ek, 14 wrze郾ia 2012
    • Kokoski

      Sk豉dniki

      • 4 bia趾a
      • 5 造瞠k wi鏎k闚 kokosowych
      • szczypta soli
      • 1 造瞠czka cukru waniliowego
      • 4 造磬i cukru

      Spos鏏 przyrz康zenia

      Bia趾a ubi z sol, cukrem i cukrem waniliowym.

      Do piany wsypa wi鏎ki kokosowe, wymiesza.

      Na blaszce wy這穎nej pergaminem do pieczenia 造磬 uk豉da sto磬i z masy.

      Piec przez ok.

      30 min.

      W temp.

      180 C.

      Po wystudzeniu mo積a posypa wi鏎kami kokosowymi

      Szczeg馧y wpisu

      Tagi:
      Autor(ka):
      kachna1348
      Czas publikacji:
      pi徠ek, 14 wrze郾ia 2012 17:30
  • wtorek, 11 wrze郾ia 2012
    • Lody je篡nowe z polew kokosow

      Sk豉dniki

      • 20 dag wi鏎k闚 kokosowych
      • limonka
      • 250 ml soku ananasowego
      • 30 dag cukru pudru
      • 25 dag je篡n
      • 4 kulki lod闚 o smaku

      Spos鏏 przyrz康zenia

      Wi鏎ki kokosowe gotowa w 500 ml wody przez 10 min.

      , zmiksowa, przetrze przez sito i sch這dzi.

      Limonk sparzy we wrz徠ku.

      Sk鏎k zetrze na tarce, wycisn望 sok.

      Wywar z kokosa, sok, sk鏎k z limon-ki, sok ananasowy oraz cukier puder wymiesza.

      Do puchark闚 na這篡 po jednej kulce lod闚.

      Udekorowa polew kokosow i je篡nami

      Szczeg馧y wpisu

      Tagi:
      Autor(ka):
      kachna1348
      Czas publikacji:
      wtorek, 11 wrze郾ia 2012 08:12

Kana informacyjny